Retailerul online de modă şi cosmetice ASOS, aflat în dificultate, va închide un depozit din Marea Britanie, deoarece încearcă să reducă costurile pentru a crește profitabilitatea. Anterior, ASOS anunțase o scădere a veniturilor cu 3% și a vânzărilor din Marea Britanie cu 8%, deoarece presiunile inflaționiste și costurile crescânde şi-au pus amprenta în ultimele luni ale lui 2022.

ASOS planifică o reducere a costurilor cu 300 de milioane de lire sterline, ceea ce va include închiderea a trei depozite în întreaga lume, unul în SUA, unul în Europa și unul în Marea Britanie. De asemenea, compania își raționalizează spațiul de birouri, elimină 35 de mărci neprofitabile de pe platforma sa online și reduce costurile cu personalul cu 10%.

Compania susține că măsurile vor compensa impactul inflației și vor facilita o „îmbunătățire modestă” a profitabilității în 2023. Directorul executiv al ASOS, José Antonio Ramos Calamonte, a declarat: „Facem schimbările strategice și operaționale necesare, concentrarea noastră trecând de la prioritizarea creșterii la construirea unei afaceri mai relevante și competitive, cu o abordare disciplinată a alocării capitalului și a rentabilității investiției. În același timp, lucrăm pentru a ne consolida credibilitatea. Am făcut progrese bune în raport cu o serie de măsuri de simplificare a afacerii, inclusiv repoziționarea profilului nostru de inventar, revizuirea modelului operațional pe piețele noastre de top și reducerea bazei de costuri.”

ASOS, potrivit Logistics Manager, își propune, de asemenea, să optimizeze utilizarea centrului de livrare Lichfield DC, care a fost deschis în 2021 şi are o înălțime interioară de 15 m, 36 de porţi de încărcare și șase uși de acces la nivel, precum și birouri. Alături de o curte mare securizată, site-ul include şi 540 de locuri de parcare. La momentul deschiderii unității, ASOS se aștepta să livreze peste 30 de milioane de unități în primul an și până la 4,5 milioane pe săptămână, odată ce instalația va fi pe deplin operațională și automatizarea finalizată.

Închiderile depozitelor sunt stabilite pentru ultima jumătate a lui 2023. Facilitatea din Marea Britanie stabilită pentru închidere nu a fost încă identificată.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare