Din ianuarie 2022, prețul motorinei a crescut, în timp ce majorarea inflației și penuria unor componente au dus la prețuri mai mari pentru vehiculele comerciale, piese de schimb și consumabile. Cu toate acestea, Ministerul italian Mims nu a actualizat valorile de referință pentru costurile de exploatare a transportului rutier în ultimele şase luni. Ca urmare, pe 27 iulie 2022, asociația Assotir a trimis o scrisoare ministrului Enrico Giovannini, solicitându-i actualizarea și republicarea aceste valori, amintind că Legea 51/20.05.2020 impune reevaluarea trimestrială.

„Întârzierea nu poate fi trecută cu vederea. Este greu de crezut că totul se datorează unor simple neglijențe sau excese ale volumului de muncă din minister. În lunile de după ianuarie, prețul combustibilului a urcat la niveluri anormale, după cum știm. Dar nu este vorba numai despre combustibil. Totul s-a scumpit: costul vehiculelor, anvelopelor, AdBlue etc. Dacă valoarea minimă de referință în ianuarie a fost de 1,6 euro pe kilometru pentru un vehicul de capacitate maximă, trebuie să ne așteptăm ca aceeași valoare astăzi să fie mult peste 1,6 euro/km”, scrie președintele Anna Vita Manigrasso, citată de Trasporto Europa.

Secretarul general, Claudio Donati, adaugă că întârzierea ministerului în publicarea datelor actualizate este gravă și nejustificată. „În acest fel, neagă realitatea și face un deserviciu transparenței. Pe scurt, acesta nu ni se pare a fi drumul principal pentru o relație loială între stat și antreprenori”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare