Furnizorul de servicii logistice AsstrA ține cont de randamentul ridicat al containerelor goale și deschide un terminal de trei hectare în Polonia, unde pot fi depozitate până la 1.500 de containere goale de 40 (3.000 TEU). Depozitul este situat în Malaszewicze, un important nod feroviar pentru traficul dintre Orientul Îndepărtat și Europa, în apropiere de granița cu Belarus.

În ultimii zece ani, atât exporturile din UE către China, cât și importurile din Regatul Mijlociu către UE au crescut. Cu toate acestea, dezechilibrul aparent dintre importul și exportul de mărfuri a contribuit la acumularea de containere goale care așteptau să fie duse înapoi în Asia. Situația a dus la creșterea prețurilor la containere pe piața europeană și la cererea clienților de spaţii pentru depozitarea acestora. Ca răspuns la această cerere în creștere, AsstrA-Associated Traffic AG a introdus un nou serviciu de depozitare a containerelor goale. Alegerea locației nu a fost întâmplătoare – Polonia este un punct strategic pentru livrările feroviare, iar terminalul din Malaszewicze este situat lângă alte 4 terminale principale. „Suprafața totală a terminalului AsstrA este de 3 hectare. Clienții pot urmări cursul întregului proces de livrare, inclusiv pregătirea documentației necesare. Astăzi, numărul mediu lunar de containere goale este de aproximativ 400, iar depozitul poate găzdui cel mult 1.500 de containere de 40 de picioare”, spune Irina Topalova, șeful Departamentului Transport Feroviar pentru Regiunile UE și China al Grupului AsstrA.

Terminalul este păzit si dotat cu sistem de supraveghere HD. Amplasarea zonei de depozitare în zona vamală nu generează costuri suplimentare pentru serviciile vamale. Serviciile de depozitare a containerelor încărcate sunt, de asemenea, planificate pentru următorii câțiva ani.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare