Managerii benzinăriilor din Italia reacționează la acuzațiile de speculații venite din partea unor oficiali guvernamentali și proclamă, într-o notă dură împotriva Executivului, închiderea unităţilor la nivel național, din 24 ianuarie, orele 19.00, până pe 27 ianuarie 2023, orele 7.00.

Trei dintre asociaţiile de operatori – Faib-Confesercenti, Fegica şi Figisc-Confcommercio – au comunicat acest lucru într-o notă tranşantă: „Guvernul crește prețul combustibilului și descarcă responsabilitatea asupra managerilor care devin destinatarii injuriilor și jignirilor șoferilor exasperați. S-a lansat o campanie media rușinoasă împotriva noastră”. Comportamentul Guvernului, continuă comunicatul, „beatifică traficanții de ilegalități care operează în evaziune fiscală și de asigurări sociale și care deturnează peste 13 miliarde de euro pe an de la Trezorerie”.

Asociațiile, potrivit Trasporto Europa, reiterează că distribuitorii nu beneficiază de creșterea prețului combustibilului, deoarece au o marjă fixă de trei cenți pe litru, „garantând Statului, pe propriul risc, un venit de circa 40 de miliarde pe an”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut