Inspectoratul de Transport Rutier din Łódźe relatează modul în care s-a desfăşurat unul dintre primele controale ale noii interdicții de depășire pentru camioane pe A1, A2 și S8. Mai mult, a publicat şi o fotografie care vorbește de la sine.

Acțiunea de control, efectuată pe 6 iulie, a presupus o mişcare a maşinii de poliție pe o distanţă totală de circa 300 de kilometri. Pe aceasta, au fost două situații în care inspectorii au constatat încălcarea noii interdicții de către șoferul camionului. Însă circumstanțele exacte nu au fost indicate clar, ci se poate deduce – într-unul din cazuri – că a fost depășirea unei autocisterne pe A1, vizibilă în fotografie, adică unul dintre vehiculele care circulă adesea pe autostrăzi cu o viteză relativ mică.

Amenzile pentru încălcarea acestei interdicții se ridică la 1.000 PLN (1.100 RON) pentru prima dată sau 2.000 PLN (2.200 RON) pentru repetarea încălcării în termen de doi ani. În ambele cazuri, se percep și 8 puncte de penalizare pe o perioadă de 12 luni de la plata amenzii.

Apar însă discuţii privind exceptarea de la penalizare în cazul depășirii vehiculelor care circulă „mult mai încet decât limita de viteză pentru camioane” (80 km/h). Pe de o parte, nu este ușor pentru inspectori sau polițiști să dovedească viteza cu care se deplasa vehiculul depășit la momentul începerii manevrei, ceea ce poate duce la contestarea amenzii, e de părere 40ton.net. Pe de altă parte, până acum nu se știe cum se vor încheia astfel de contestații, pentru că este prea devreme. Cu toate acestea, un lucru este cert – deoarece verificările sunt deja în curs, șoferii care doresc să evite problemele trebuie să rămână pe banda dreaptă, chiar și în spatele unei autocisterne.

FOTO: Gov.pl/WITD Łódź

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut