Producția redusă și prețurile mai mari pentru AdBlue împing acum hoții să sustragă din camioane nu numai combustibili, ci și aditivi, după cum arată portalul 40ton.net.

Se raportează că un caz de furt de AdBlue dintr-un camion DAF XF a fost înregistrat în orașul polonez Bialystok (voievodatul Podlaskie). Autoturismul a fost parcat peste noapte pe una dintre străzi, situată în apropierea autostrăzilor DK19 și DK65. Dimineața, șoferul a constatat că rezervorul de AdBlue era complet gol. Din fericire, în noaptea furtului cantitatea era incompletă, rezervorul conţinând aproximativ 20 de litri de soluție de uree.

Oricum, hoțul nu a avut deloc obstacole în a goli aditivul din camion, deoarece rezervorul era închis cu un dop obișnuit. După incident, proprietarul camionului a achiziționat imediat o husă cu încuietoare, standard pentru vehiculele DAF.

Practic, la un preț de 4 zloți (0,85 euro) pe litru de AdBlue, furtul a 20 de litri de aditiv nu pare o mare risipă. Cu toate asta, un astfel de caz poate fi privit ca un precursor al unui nou tip de furturi. În plus, șoferul poate avea probleme serioase în timpul călătoriei dacă furtul are loc, de exemplu, într-o parcare de pe autostradă, unde nu este posibilă achiziționarea de AdBlue.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut