Structura rusă a retailerului francez Auchan a trimis o scrisoare furnizorilor prin care le cere să nu mărească prețurile bunurilor până la sfârşitul anului. În caz contrar, compania va contacta Ministerul Industriei și Comerțului și Serviciul Federal Antimonopol, scrie Kommersant cu referire la o scrisoare semnată de directorul comercial al Auchan, Asey Balabai. Furnizorii văd asta ca pe o încercare de a transfera asupra lor toate riscurile de volatilitate a pieţei, în vreme ce analiștii o consideră ca pe o măsură de a se proteja de posibile revendicări.

În scrisoare se menţionează că Auchan monitorizează îndeaproape prețurile, compania fiind îngrijorată de majorarea regulată a prețurilor la bunurile vândute în rețelele Auchan și Atak. În aceeaşi direcţie, Ministerul Industriei și Comerțului și Serviciul Federal Antimonopol (FAS) subliniaseră în mod repetat importanța limitării prețurilor în țară și nu numai în segmentul bunurilor semnificative din punct de vedere social.

Ca urmare, retailerul francez nu va accepta „creșteri de preț propuse de furnizori pentru bunurile pentru care livrările sunt planificate și convenite în acordul anual” în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2023. „Dacă insistați să creșteți costul produselor furnizate către Auchan, vom fi obligați să informăm organizațiile de mai sus și comunitățile dumneavoastră profesionale despre un astfel de comportament”, se spune în scrisoare. Auchan Rusia a declarat publicației că invită furnizorii să depună eforturi comune pentru a reduce creșterea prețurilor în ajunul sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut