Şantierele de construcţii, sărbătorile, vacanţele şi evenimentele majore fac deja posibilă prezicerea problemelor de trafic în Austria şi a blocajelor. „Experiența a arătat că o dată târzie a Rusaliilor crește volumul de trafic în direcția Adriaticii”, spune Barbara Kner de la ÖAMTC (Clubul austriac de automobilism, motociclism şi turism), avertizând asupra acestor zile deosebit de aglomerate. Vacanța de vară în Austria începe în primele două weekenduri din iulie, în est pe 2 iulie și în vest pe 9 iulie. Vârful călătoriilor de vară este așteptat în primele două weekenduri din august, deoarece Bavaria își începe vacanța pe 1 august.

Potrivit informațiilor de mobilitate ÖAMTC, întoarcerea din vacanță a fost amânată din ce în ce mai mult pentru septembrie în ultimii ani. De asemenea, în 2022, ultimele valuri spre nord nu sunt așteptate decât la mijlocul spre sfârșitul lui septembrie.

Două șantiere sunt în prim-plan în ceea ce privește întreruperile de trafic:

  • închiderea tunelului Arlberg pe S16,de la 2 mai
  • lucrările de renovare a tunelului între Golling și Werfen, ca parte a AutostrăziiTauern (A10), de la jumătatea lui septembrie.

Există, de asemenea, numeroase evenimente majore care pot provoca probleme de trafic:

– ViennaCityMarathon (24 aprilie),

– maratonul de la Salzburg (15 mai), din Wachau (25.9), Graz (9.10), Wolfgangsee (16.10) și Linz (23.10)

– evenimentele Ironman pe lacul Wörthersee (3 iulie) și în regiunea Zell am See-Kaprun (28 august)

– evenimente muzicale – festivalul „Nova Rock” (Nickelsdorf, 9-12 iunie), „Electric Love” (Salzburgring, 7-9 iulie) și „Frequency” (St.Pölten, 18-20 august).

Ca urmare a evenimentelor de sport cu motor de la Spielberg, sunt de așteptat întârzieri pe Murtal Schnellstraße (S36) la cursa de Formula 1 din 10 iulie și la MotoGP pe 21 august. GP de Formula 1 din Ungaria va duce la blocaje la granița din Nickelsdorf (A4) în ultimul weekend din iulie. Traficul pe S36 va fi, de asemenea, afectat de Air Power din Zeltweg la începutul lui septembrie.

Mai multe informații sunt disponibile la www.oeamtc.at/staukalender.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut