În Austria, sindicatul lucrătorilor din transporturi a convenit cu angajatorii să mărească semnificativ salariile șoferilor de camion. Anul viitor, aproximativ 50.000 de muncitori din industria transporturilor pot conta pe o creștere a salariilor, potrivit mesajului publicat de serviciul de presă al sindicatului austriac al lucrătorilor din transport și din servicii, Vida.

Negocierile dintre sindicatul Vida și Asociația comercială a industriei transportului de marfă de la Camera de Comerț Austriacă (WKÖ) s-au încheiat cu succes pentru lucrătorii din sectorul transportului de mărfuri. Conform noului contract colectiv, de la 1 ianuarie 2022, salariile șoferilor de camion vor crește cu 4,96%.

În plus, părțile au convenit asupra unor ajustări suplimentare ale inflației anuale, care vor adăuga 0,5%. Prognoza inflației pentru 2023 este de 3%, iar pentru 2024 este de 2%. „Punând totul împreună, ratele de salarizare vor crește cu un total de 11% în următorii trei ani”, declară Karl Delfs, secretar federal al Departamentului de drumuri, sindicatul Vida.

Vida consideră că o creștere semnificativă a salariilor este un semnal puternic pentru reținerea angajaților, precum și pentru găsirea altora noi. În plus, contractul pe trei ani prevede o planificare pe termen lung. „În calitate de partener social, vrem să transmitem un mesaj conștient și puternic angajaților și să le mulțumim pentru angajamentul de care au dat dovadă în timpul pandemiei de coronavirus.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut