În ciuda protestelor asociațiilor străine de transport și poziției adoptate de guvernul italian și (uneori) german, Austria își continuă politica de limitare sau de interzicere a tranzitului vehiculelor industriale în Tirol de-a lungul axei Brenner.

Principala modificare se referă la vehiculele individuale, vehiculele articulate și autotrenurile cu motoare diesel Euro 5, care de la 1 ianuarie 2023 nu mai pot circula pe tronsonul dintre Kufstein și Zirl al autostrăzii A12. Prin urmare, circulația este limitată la motoare diesel Euro 6, vehicule electrice (cu baterii sau hidrogen) și vehicule pe gaz natural (GNC sau GNL).

Scutirea de la interdicția de circulaţie rămâne în vigoare pentru vehiculele industriale destinate terminalelor intermodale Hall și Wörgl și anumitor tipuri de vehicule specializate, cum ar fi autobetoniere, camioane cu pompă de beton, vehicule de asistență rutieră și camioane cu macara.

De la 1 ianuarie 2023, vehiculele comerciale Euro 5 nu mai sunt scutite de interdicția de a conduce în zonele Kernzone și Erweiterte. În aceste zone, transportul sectorial este interzis și pentru vehiculele Euro 6 înmatriculate înainte de 31 august 2018. Toate vehiculele industriale trebuie să lipească pe parbriz un autocolant care să indice nivelul de emisii poluante (Abgasplakette).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut