Comisia de transport a Parlamentului austriac a aprobat o majorare a taxelor pentru vehiculele industriale care circulă de-a lungul axei Brenner, propusă de Ministerul Transporturilor. Valoarea acesteia va lua în considerare și emisiile de CO2, potrivit Trasporto Europa.

Austria ar putea crește progresiv, din 2024 până în 2026, taxa pentru camioanele care circulă de-a lungul axei Brenner, propusă de ministrul Transporturilor, Leonore Gewessler. O primă aprobare a venit de la Comisia de Transport a Parlamentului.

Pe lângă creșterea taxei, Austria vrea să ia în considerare și emisiile de CO2. Mai mult, guvernul austriac intenționează să aplice în viitor această taxă tuturor vehiculelor de peste 3,5 tone.

Această știre vine într-un moment de relații tensionate între Austria și țările vecine, Italia și Germania, care presează CE să ia măsuri împotriva limitelor și interdicțiilor impuse de Austria asupra tranzitului camioanelor de-a lungul pasului Brenner. În ultimele zile, IRU a cerut CE să redeschidă negocierile pe această temă între cele trei țări implicate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut