Renovarea tunelurilor Ofenauer și Hiefler și a lanțului de tuneluri Werden (Brentenberg, Zetzenberg, Helbersberg) construite în anii 1970 este programată să dureze până în iunie 2025.

Se vor efectua lucrări de modernizare a acestora şi de înlocuire a sistemelor de siguranță existente cu tehnologii actuale. Înlocuirea sistemelor electrice de siguranță se desfășoară din septembrie 2022, fără nicio întrerupere a traficului. A doua etapă, programată să dureze din septembrie 2023 până în iunie 2024, va presupune închiderea câte unui tub. Din cauza intensității ridicate a traficului și a cerințelor legale, lucrările la tronsonul de 14 kilometri vor fi suspendate în perioada de vară, din iulie până în septembrie 2024, potrivit Trafficban.com. În această perioadă, ambele conducte de tunel vor fi deschise fără restricții. A treia etapă va presupune închiderea succesivă a fiecărui tub de tunel.

Tunelurile renovate de pe A10 Tauern din Salzburg ar trebui să fie deschise traficului în iunie 2025. Deoarece intensitatea traficului este mult mai scăzută în lunile de iarnă, traficul cu două sensuri într-un singur tub de tunel este permis în această perioadă. Din motive tehnice, lucrările de construcție în lunile de iarnă nu pot fi oprite. În timpul lucrărilor, în zilele lucrătoare sunt așteptate întârzieri și ambuteiaje în ambele sensuri.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut