Începând cu octombrie, în Austria se vor încasa 30 de euro pe tonă din substanțele nocive emise, iar suma va fi folosită pentru subvenții publice. Potrivit proiectului, taxa pe dioxid de carbon va fi majorată anual, încurajând utilizatorii drumurilor să utilizeze moduri de transport alternative, mai ecologice.

Potrivit calculelor Institutului Austriac de Cercetare Economică (Wifo), taxa va crește prețul benzinei cu 8,6 eurocenți pe litru, iar motorina va costa cu 9,9 eurocenți pe litru mai mult la benzinăriile austriece.

Guvernul vienez a amânat intrarea în vigoare a taxei din iulie până în octombrie din cauza creșterii bruște a prețurilor la energie, potrivit Infostart.

De anul viitor, suma primită din taxa pe dioxid de carbon va fi folosită pentru a recompensa persoanele care călătoresc predominant sau exclusiv cu transportul public, reducând astfel semnificativ emisiile.

Potrivit ultimului sondaj al UE, înainte de introducerea taxei pe dioxid de carbon costa 1,68 euro litrul de benzină și 1,92 euro pentru motorină.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare