Potrivit unui regulament emis de ministrul austriac de interne, controalele la frontiera austro-cehă vor continua până pe 6 decembrie 2023. 

Regulamentul privind reintroducerea temporară a controalelor la frontierele interne cu Cehia a fost publicat în Jurnalul Federal de Legi pe 15 noiembrie, scrie Trafficban.com.

Această măsură e anunţată după ce, pentru a combate contrabanda și a limita migrația ilegală, şi Polonia și Germania au impus controale în traficul transfrontalier cu unele țări, ceea ce a dus la întârzieri pentru cei care trec granița. Situația de la frontiera polono-ucraineană este agravată de greva transportatorilor polonezi, care blochează punctele de trecere de la Dorohusk, Korczowa și Hrebenne din 6 noiembrie. Transportatorii polonezi protestează împotriva concurenței neloiale din partea companiilor de transport ucrainene după liberalizarea transportului internațional între Ucraina și țările UE. De luni, 20 noiembrie, va avea loc și un blocaj la punctul de trecere a frontierei din Medyka.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare