Germania prelungeşte cu cel puţin două luni controalele la graniţă. Potrivit Ministerului german de Interne, circa 3.300 de intrări neautorizate au fost depistate la timp și 1.100 de intrări ilegale au fost împiedicate de la introducerea controalelor din 16 octombrie, până acum. Şi Austria va menţine verificările, atât la frontiera cu Slovacia, cât şi la frontiera cu Cehia.

În virtutea unei modificări a Regulamentului privind reintroducerea temporară a controalelor la frontierele interne cu Republica Slovacă, publicată în Jurnalul Federal de Legi, Austria a prelungit controalele de-a lungul frontierei cu Slovacia până la 2 februarie 2024. De asemenea, în virtutea unui regulament emis de ministrul austriac de interne, controalele la frontiera austro-cehă vor continua până pe 16 decembrie 2023.

Regulamentul de modificare privind reintroducerea temporară a controalelor la frontierele interne cu Republica Cehă a fost publicat în Jurnalul Federal de Legi pe 6 decembrie, precizează Trafficban.com.

Ministrul de interne, Nancy Faeser, a anunțat că verificările la frontiera Germaniei cu Polonia, Republica Cehă și Elveția vor fi prelungite după 15 decembrie pentru cel puțin două luni. „Măsurile noastre funcționează. Lupta împotriva afacerilor fără scrupule a contrabandiștilor, care pun în pericol viețile oamenilor, are succes”, a declarat politicianul SPD pentru Rheinische Post. Controalele staționare și mobile sunt importante pentru a reduce migrația ilegală în Germania și pentru a ușura povara asupra municipalităților.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut