Mai multe state europene vor introduce controale la frontieră, pe de o parte pentru sporirea securităţii, iar pe de altă parte pentru a limita intrarea ilegală a refugiaţilor, anunţă Trafficban.com

Austria: Controalele temporare introduse de-a lungul graniței cu Slovenia și Ungaria vor dura din 12 mai, de la miezul nopții, până pe 11 noiembrie, la miezul nopții. În această perioadă, persoanele care călătoresc către și dinspre aceste două țări pe uscat pot folosi doar punctele de trecere a frontierei.

Slovacia: Controalele la frontierele cu Austria, Ungaria, Republica Cehă și Polonia vor fi introduse în perioada 24 mai – 8 iunie. Prelungirea acestei perioade de controale la frontieră va depinde de situația de securitate și va fi menținută la minimum necesar.

Germania: Brandenburg și Saxonia au cerut ministrului federal de interne să readucă temporar controalele la granițele cu Polonia și Republica Cehă, în efortul de a limita intrarea ilegală a refugiaților în țară.

Polonia: O situaţie specială se află la graniţa Poloniei cu ucraina. Din 4 mai, transportatorii rutieri polonezi blochează granița cu Ucraina în Dorohusk și Koroszczyn. În momentul de față, doar vehiculele care transportă mărfuri periculoase (ADR), mărfuri perisabile și autobuzele au voie să treacă granița. Celelalte vehicule grele nu vor avea voie să treacă până când solicitările transportatorilor – care au spus că este foarte probabil ca protestele să fie extinse și la alte puncte de trecere a frontierei – nu vor fi îndeplinite.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut