Până la jumătatea lui 2022, prețul motorinei din Austria se va apropia de cel al benzinei, datorită egalizării accizelor, care astăzi prezintă o diferență de 8,5 eurocenți pe litru în favoarea motorinei.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul austriac al Transporturilor și Mediului, Leonore Gewessler, afirmând că guvernul va elimina toate beneficiile fiscale la motorină. Transportatorii nu au salutat vestea, considerând că majorarea costului motorinei va compromite competitivitatea sectorului. De asemenea, şi asociațiile din mediul de business au protestat, temându-se că o posibilă creștere a costurilor de transport ar putea încetini creșterea economică, în special pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Președintele Camerei Economiei, Christoph Walser, adaugă că majorarea accizei la motorină nu va afecta în mod semnificativ tranzitul vehiculelor industriale de-a lungul axei Brenner și solicită în schimb un angajament mai mare asupra tunelului feroviar Brenner și asupra cercetării combustibililor sintetici. „Eliminarea beneficiilor fiscale la motorină ar costa populația tiroleză 70 de milioane de euro pe an, fără a rezolva în niciun fel problema tranzitului“, a spus el.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut