Într-o prevedere emisă la 6 decembrie 2022, Austria stabilește scumpiri ale taxelor de autostradă pe axa Brenner pentru vehiculele industriale cu o masă totală de peste 3,5 t, începând cu 1 ianuarie 2023. Creșterea medie va fi de 2,8%, dar pentru vehiculele Euro 6 procentul va fi mai mare, adică 4%. Acest lucru se datorează faptului că din 2023 guvernul austriac va anula bonusul pentru camioanele verzi, acordat pentru Euro 6.

Pe de altă parte, suprataxa pentru cei care circulă între orele 22.00 și 5.00 pe întreaga rețea rutieră austriacă și suprataxa pentru vehiculele industriale care circulă pe tronsoanele alpine și pe A9 Phyrnautobahn, A10 Tauernautobahn, A11 Karawankenautobahn, S16 Arlberg Straßentunnel și Tunelurile A13 Brennerautobahn se vor menţine.

Majorările nu vor influenţa dozarea și interdicțiile impuse vehiculelor industriale în tranzit de-a lungul axei Brenner. În acest sens, asociațiile transportatorilor rutieri italieni au reiterat solicitarea către noul ministru al Transporturilor, Matteo Salvini, de a interveni la nivel comunitar pentru înlăturarea acestora. În plus, unele asociaţii au prezentat un recurs la Curtea Europeană de Justiție împotriva Comisiei Europene pentru că nu a luat nicio măsură împotriva Austriei.

Scutire de taxă pentru transporturile de ajutor umanitar în și prin Austria
Potrivit Asfinag, mașinile cu numere de înmatriculare ucrainene sunt scutite temporar de obligația de vignetă și de taxa de tronson în Austria. În plus, mașinile, indiferent de naționalitate, nu au nevoie de vignetă dacă transportă refugiați ca parte a unui serviciu de ajutor. Cei în cauză însă trebuie să solicite o scutire de taxă înainte de a începe călătoria. Același lucru este valabil și pentru transporturile de ajutor umanitar către Ucraina și se aplică tuturor tipurilor de vehicule – de la autoturisme, la camioane și autobuze.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare