Austria intenționează să declare război vitezei. Dacă anul trecut a dublat pedepsele pentru această încălcare – ducându-le până la maximum 5.000 de euro – acum vrea, ca în cazul în care depășirea limitelor este flagrantă, să retragă permisul de conducere și să confişte vehiculul, indiferent dacă șoferul este proprietarul acestuia sau nu.

Austria a întocmit un proiect de lege, aflat în curs de examinare de Parlament, care conține două măsuri drastice: sechestrarea vehiculului

şi retragerea permisului șoferilor prinși că depăşesc în mod flagrant limitele admise, relatează Uomini e Trasporti.

În cazul în care depăşirea vitezei este cu peste 40 km/h peste limitele din oraşe și cu peste 50 km/h în afara orașelor, permisul de conducere va fi retras pentru o anumită perioadă de timp. În cazul în care, în schimb, depășirea limitei depășește 60 km/h în oraș și 70 km/h în altă parte, vehiculul va fi confiscat. Această măsură se aplică indiferent dacă şoferul este sau nu proprietarul vehiculului și, de asemenea, dacă vehiculul care urmează să fie confiscat este închiriat.

Proiectul de lege se referă și la stabilirea soartei vehiculului confiscat, care urmează să fie scos la licitație, 70% din venituri fiind destinate Fondului pentru Siguranța Rutieră, iar 30% vor fi donate autorităților locale.

Aceste măsuri vin în completarea celor adoptate anul trecut, de dublare a amenzilor pentru depășirea vitezei și de a le aduce de la un minim de 150 de euro până la un maxim de 5.000 de euro, pe măsură ce limita de viteză crește, dar sancțiunea maximă se adoptă doar în cazurile cele mai grave sau de recidivă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare