Egiptul a semnat un contract pentru construirea unei noi linii feroviare electrice de mare viteză care va conecta coasta Mării Roșii cu coasta Mării Mediterane. Aceasta a fost numită Canalul Suez pe șine.

Autoritatea Națională pentru Tuneluri (NAT) din Egipt a semnat un contract pe 15 ani pentru proiectarea, construirea și întreținerea unei rețele de căi ferate electrice de mare viteză care leagă coastele Mării Roşii şi Mediteranei. Antreprenorul va fi un consorțiu format din Siemens Mobility, Orascom Construction și Arab Contractors. Valoarea totală a acordului este estimată la 4,34 miliarde de dolari.

Calea ferată cu o lungime de 660 km va include o linie principală proiectată să transporte peste 30 de milioane de pasageri pe an, precum și o linie de marfă. Acestea vor lega portul Ain Sokhna de la Marea Roșie și porturile mediteraneene Alexandria și Marsa Matruh.

CEO-ul Siemens, Roland Bush, spune că serviciul feroviar „Canalul Suez pe șine“ va reduce timpul de călătorie la aproape jumătate. Potrivit datelor preliminare, trenurile vor fi livrate de divizia Siemens Mobility până la sfârșitul lui 2023, iar comanda va fi finalizată până în 2027.

Autoritățile egiptene și consorțiul au convenit, de asemenea, să discute și să finalizeze tranzacțiile privind încă două linii de cale ferată de mare viteză: una care va circula de la Cairo la Aswan, în sudul Egiptului, iar cealalaltă va conecta Luxor cu Hurghada și Safaga. Lungimea rețelei va fi la final de 1.825 km.

Egiptul are o rețea feroviară extinsă, dar a suferit de subfinanțare și accidente frecvente. În ultimii ani, guvernul a accelerat dezvoltarea infrastructurii, care include dezvoltarea rapidă a rețelei rutiere și extinderea Canalului Suez.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut