O inițiativă a landului Hesse vrea să accelereze procedurile amenzilor în sectorul transporturilor.

Potrivit unei cereri înaintate de landul Hesse, procedura de amendare pentru nerespectarea reglementărilor rutiere ar trebui să fie mai rapidă și, mai presus de toate, mai eficientă. Acest lucru a fost anunțat de Ministerul Justiției joi, 10 noiembrie, la Wiesbaden. „Solicităm împreună o revizuire a posibilității de aplicare a reglementărilor existente”, a declarat ministrul Justiției, Roman Poseck (CDU), într-o declarație.

Mai exact, este vorba despre amenzile pentru viteză, pentru nepăstrarea distanței corespunzătoare faţă de vehiculul din faţă sau pentru ignorarea unui semafor roșu. O propunere de rezoluție prezentată la Conferința miniștrilor justiției de la Berlin prevede un grup de lucru în acest scop. Aceasta este constituit pentru a elabora propuneri de posibile modificări ale legii. Ministrul Roman Poseck a explicat că inițiativa din Hesse a fost bine primită.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare