În acest an, Ministerul Infrastructurii din Polonia, împreună cu Ministerul Finanțelor, intenționează să extindă cu 1.500 km rețeaua de drumuri naționale cu taxare, anunţă portalul tvn24.pl.

Jaroslav Vashkevich, directorul Departamentului Drumurilor Publice din Polonia, a anunțat planurile de extindere a rețelei de taxare în timpul unei reuniuni a Comitetului de infrastructură Seimas. „Rețeaua de taxare pentru vehicule grele operează în prezent pe 3.700 km de drumuri și nu a fost extinsă din 2017. Între timp, Fondul Național a Autostrăzilor a generat venituri din care a finanțat un program major de investiții, constând în principal în construcția de drumuri expres și a altor câteva autostrăzi. Am construit deja 1.500 km de astfel de şosele care sunt în exploatare și pot fi supuse taxelor de trecere.”

Oficialul polonez a spus că respectivii 1.500 km au fost aleși pentru „prima extindere a sistemului electronic de taxare pentru vehicule grele”, care ar trebui să se implementeze din 2022. „Ne concentrăm pe autostrăzile deja realizate și care vor fi construite până în 2030 în cadrul Programului Național de Autostrăzi. Aceste informații vor fi incluse în notificarea transmisă Comisiei Europene și, după primirea deciziei, va fi posibilă extinderea fizică a rețelei.”

Jaroslav Vashkevich a mai explicat că şi capacitățile tehnice ale sistemului e-TOLL fac posibilă extinderea rapidă și eficientă a rețelei de drumuri cu taxă la un cost limitat, în comparație cu sistemul viaTOLL care funcționa anterior.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare