Lipsa de securitate în parcările de camioane din Franţa este deja binecunoscută. Transportatorii, inclusiv cei spanioli, se tem nu numai de furturi și atacuri, ci mai ales de pasivitatea serviciilor locale. Ca urmare, asociaţia spaniolă CNTC i-a cerut guvernului spaniol să intervină la cel francez şi să ceară măsuri concrete pentru stoparea acestui fenomen.

Transportatorii s-au plâns de creșterea numărului de furturi de marfă i motorină din camioane în parcările din Franța, care au ca rezultat pierderi financiare și reprezintă o amenințare la adresa șoferilor. Ministerul spaniol de Interne a transmis această plângere omologului său francez, așteptând o propunere de soluție reală a problemei.

Francezii nu numai că nu au ignorat solicitarea, ci au venit şi cu o soluție specifică: stabilirea unui protocol extraordinar în baza căruia șoferii spanioli vor putea raporta furtul de mărfuri, combustibil sau chiar vehicule. Mai exact, după cum explică Transport Al Dia, toate sesizările spaniolilor jefuiți vor fi tratate într-un mod special, cu o prioritate ridicată și cu acceptarea plângerii direct la locul furtului. Prin urmare, șoferul nu va trebui să meargă la secția de poliție, economisind timp și putând rămâne cu vehiculul.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut