Potrivit mesajului postat de Serviciul de Stat al Ucrainei pentru Siguranța Transporturilor pe Facebook, pe 22 noiembrie a fost primită prima hotărâre judecătorească în favoarea departamentului privind un caz de depăşire a greutăţii detectat de sistemul de cântărire automată a vehiculelor pe şosele, Weigh-in-Motion (WiM), introdus la 1 octombrie 2021.

Tribunalul orașului Herson a hotărât sancţionarea administrativă a antreprenorului Oleg V. care a contestat detectarea suprasarcinii.

De la începutul funcționării sistemelor WiM, autorităţile ucrainene au aplicat 1.427 de amenzi în valoare de 23 de milioane de grivne (circa 750.000 de euro), din care au fost achitate peste 3 milioane de grivne (aproape 100.000 de euro).

În prezent, cele mai multe încălcări au fost înregistrate în regiunile Poltava (autostrada M-22), Kirovograd (autostrada H-23) și Kiev (autostrada M-07), iar cele mai puține încălcări s-au înregistrat în regiunile Volyn, Transcarpatia și Jytomyr. De la punerea în funcţiune a sistemului, numărul de încălcări ale standardelor dimensionale a scăzut cu 95%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut