Administrația Națională a Venitului din SUA a emis un avertisment cu privire la un website fals folosit pentru a escroca și pentru a obține date de pe carduri de plată, trage un semnal de alarmă portalul logisticska.rp.pl.

Raportul relatează că escrocii au creat website-ul e-tollgov.pl, care se diferenţiază de site-ul de stat e-toll.gov.pl. printr-un singur punct. Mai mult, site-ul folosește siglele Ministerului Finanțelor (MF), Administrației Naționale a Fiscale (KAS) și sistemului e-TOLL. Escrocii oferă utilizatorilor posibilitatea să plătească pentru călătorie în e-TOLL și astfel atrage şi culege datele de pe cardurile de plată.

Publicația poloneză notează că majoritatea utilizatorilor sistemului e-Toll au fost înregistrați anterior, astfel încât website-ul fals este conceput pentru a atrage noi companii și persoane fizice care se înregistrează în sistem pentru prima dată.

KAS raportează că sistemul de colectare a taxelor din Polonia încasează mai mult de 32 de milioane de euro pe lună „de la vehicule grele și de zece ori mai puțin de la automobile”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare