Pe 10 februarie, AvtoVAZ a lansat oficial producția de pre-serie a modelului Lada Vesta NG la unitatea de producție din Togliatti, potrivit portalului Regiunii Samara.

În următoarele luni, AvtoVAZ va continua procesul de pregătire pentru producția în serie a Lada Vesta NG, respectiv pregătirea echipamentelor şi organizarea schemelor de producție și logistică. Producția de mașini în serie este programată să înceapă la începutul lunii martie, iar mașinile noi vor fi puse în vânzare în aprilie 2023.

Anul trecut, AvtoVAZ, împreună cu furnizorii ruși, a reușit să înlocuiască peste 200 de componente și materiale blocate pentru livrare. Producția de vehicule a fost suspendată în primăvara lui 2022, dar asamblarea a fost reluată la începutul verii. Din septembrie 2022, unitatea de asamblare din Togliatti a trecut la o săptămână de lucru de 6 zile și au fost adăugaţi peste 1.000 de noi angajați. Până la sfârșitul lui 2022, rata de producție pe cele două linii se ridica la 24.000 de vehicule pe lună, ceea ce a făcut posibilă satisfacerea cererii: la sfârșitul lui 2022, erau vândute 188.645 de mașini, iar cota de piață Lada în Rusia se ridica la aproape 28%.

În 2023, producătorul nu se va ocupa doar de fabricarea Lada Vesta NG în Tolyatti, ci și de lansarea unui loc de producție la Sankt Petersburg, reluarea producției Largus și producerea unui lot experimental de e-Largus în Izhevsk.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare