AvtoVAZ JSC a lansat un proiect de asamblare a mașinilor Lada în Azerbaidjan. Anul acesta, producătorul intenționează să asambleze acolo 1.500 de mașini, potrivit Interfax.

La una dintre unitățile de producție din Azerbaidjan ale AvtoVAZ a fost organizată o zonă de primire a kitt-urilor pentru vehicule, un magazin de asamblare și o parcare pentru depozitarea mașinilor finite. În plus, personalul special angajat pentru implementarea proiectului a fost instruit de specialiștii de la Togliatti. Potrivit șefului AvtoVAZ, Maxim Sokolov, unitatea de producție Lada din Azerbaidjan ar putea fi deja construită anul acesta. „Începem cu Granta și intenționăm să extindem gama de producție locală până la sfârșitul lui 2024 cu familia Niva – Legend și Travel şi familia Vesta. Modelele de testare au fost deja asamblate și sunt supuse unui audit de calitate. Volumul anual de producție în următorii câțiva ani ar putea ajunge la 4-5.000 de mașini”, a menționat Sokolov.

Potrivit Retail.ru, este de așteptat ca deschiderea producției locale în Azerbaidjan să ajute Lada să își recâştige cota de piață în această țară la nivelurile de dinainte de criză.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut