Azerbaidjan și Turkmenistan, două țări aflate în centrul comerțului est-vest și nord-sud, s-au alăturat protocolului e-CMR, care va digitaliza și mai mult transportul de marfă prin stimularea comerțului și a conectivității, anunţă IRU.

Utilizarea e-CMR va ajuta două centre regionale de tranzit, cum ar fi Azerbaidjan și Turkmenistan, să gestioneze eficient fluxul tot mai mare de mărfuri și tranzitul de-a lungul rutelor în schimbare.

Aderarea Turkmenistanului la protocolul e-CMR urmează deschiderii frontierelor sale pentru tranzit și trafic bilateral în noiembrie 2022, sporind și mai mult importanța țării ca arteră cheie care leagă estul și vestul, nordul și sudul. Aderarea Azerbaidjanului la e-CMR are același sens. Rolul de tranzit din ce în ce mai mare al țării este însoțit de eforturi concertate de digitalizare. „e-CMR reduce costurile de procesare, elimină întârzierile administrative și de facturare și discrepanțele în locația de livrare. Protocolul crește, de asemenea, transparența și securitatea întregului lanț de aprovizionare, oferind date mai precise de urmărire a expedițiilor cu acces în timp real la informațiile de primire și livrare. Având în vedere că e-CMR este digital, companiile de transport îl pot integra cu ușurință cu alte servicii”, subliniază IRU.

Versiunea digitală a Convenției ONU privind transportul mărfurilor (CMR), care este în vigoare din 2008, a fost ratificată de 34 de țări.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut