În iunie, BAG a efectuat din nou inspecții prioritare pentru a asigura respectarea reglementărilor de cabotaj, a perioadei de repaus săptămânal și în domeniul inspecțiilor tehnice rutiere (TUK). În trei zile diferite, BAG a controlat un total de 2041 de vehicule la nivel național.

Din 154 de vehicule verificate pentru conformitatea cu reglementările de cabotaj în prima zi de inspecție, trei au încălcat cerințele. La a doua dată, BAG a verificat 864 de camioane pentru cabotaj și a constatat încălcări la 17 dintre acestea. La a treia verificare, angajații au controlat 772 de camioane și au avut reclamații pentru 24 dintre acestea.

În prima zi au fost verificate şi 343 de vehicule pentru perioada de repaus săptămânal și au fost constatate 67 de încălcări. 87 de autovehicule au fost verificate pentru perioada de repaus săptămânal în a doua zi, dar niciunul nu a încălcat caietul de sarcini. La a treia dată, agenții au inspectat 87 de vehicule pentru perioade de odihnă și au constatat trei încălcări.

La toate cele trei date, BAG a verificat în total 74 de vehicule pentru defecțiuni tehnice și a constatat încălcări la trei dintre vehicule.

BAG subliniază că rezultatele controlului nu sunt, în general, reprezentative, astfel încât să permită tragerea de concluzii fiabile cu privire la situația generală. Pe lângă controalele clasice, a existat şi o verificare comună cu autoritatea parteneră franceză Dreal în zona de lângă graniță.

Locul de inspecție a fost selectat pe baza volumului de trafic preconizat, a rezultatelor controalelor anterioare și a informațiilor serviciului de inspecție, potrivit autorității. BAG a primit un total de aproximativ 157.606 euro în plăți de garanție, din toate domeniile controlate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare