În octombrie, Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) a efectuat șase inspecții în toată Germania, concentrându-se pe timpii de conducere și odihnă, precum și pe reglementările de cabotaj și ITP.

Un total de 388 de vehicule au fost verificate în cadrul campaniilor de control din 3 și 4 octombrie. Dintre acestea, 353 de vehicule au fost verificate pentru respectarea perioadei obișnuite de odihnă săptămânală în afara vehiculului și 179 de vehicule pentru conformitatea cu reglementările de cabotaj. Potrivit BAG, au fost identificate 55 de încălcări în legătură cu petrecerea perioadei obișnuite de odihnă săptămânală în vehicul, iar două vehicule nu au respectat reglementările de cabotaj. La cele 22 de autovehicule examinate pentru defecte tehnice nu au fost constatate încălcări.

Alte 768 de vehicule au fost verificate în zilele de 12 și 13 octombrie. Dintre acestea, 748 de vehicule au fost verificate pentru conformitatea cu reglementările de cabotaj, 76 de vehicule pentru odihna săptămânală în afara vehiculului și 12 vehicule au fost verificate pentru defecte tehnice. Au fost reclamate 16 vehicule în legătură cu reglementările de cabotaj şi au fost înregistrate două încălcări ale efectuării perioadei normale de odihnă săptămânală în vehicul. Experții TUK au identificat cinci deficiențe tehnice.

Apoi, în zilele de 25 și 26 octombrie, au fost verificate 464 de vehicule. Dintre acestea, 448 au fost verificate pentru conformitatea cu reglementările de cabotaj, 72 de vehicule pentru odihna săptămânală în afara vehiculului și 34 de vehicule pentru defecțiuni tehnice de către experții TUK. În cazul a 24 de vehicule au fost înregistrate neconformităţi cu reglementările de cabotaj. De asemenea, au fost identificate două încălcări ale efectuării perioadei normale de odihnă săptămânală în vehicul. Experții TUK au constatat trei încălcări sub formă de defecte tehnice între cele 35 de vehicule verificate.

Potrivit BAG, în cadrul acestor verificări prioritare din octombrie au fost încasați în total 101.776 de euro în plăți de garanție.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare