În noiembrie, Oficiul German pentru Transportul Mărfurilor (BAG) a efectuat verificări legate de odihna săptămânală regulată şi respectarea reglementărilor de cabotaj. Cu acest prilej, BAG a efectuat şi o serie de verificări tehnice ale vehiculelor.

În zilele de 1 și 2 noiembrie, au fost verificate în total 295 de vehicule. Dintre acestea, 293 de unităţi au fost verificate pentru respectarea perioadei obișnuite de odihnă săptămânală în afara vehiculului și 93 de vehicule şi pentru conformitatea cu reglementările de cabotaj. Aproximativ 16% din cei verificaţi încălcaseră perioadele obișnuite de odihnă săptămânală, iar aproximativ 5% nu au respectat reglementările de cabotaj.

Ca parte a acțiunilor de control din 10 şi 11 noiembrie, au fost verificate în total 803 vehicule. Dintre acestea, 773 au fost verificate pentru conformitatea cu reglementările de cabotaj, 178 şi pentru odihna în cabină și 40 pentru defecţiuni tehnice. Ca urmare, 36 de vehicule încălcaseră reglementările de cabotaj (4,5%), doi şoferi efectuaseră pauza de 45 h în vehicul și șase vehicule au prezentat defecţiuni tehnice. În zona Montabaur s-au efectuat şi controale asupra companiilor care efectuau transporturi în numele unei mari firme de curierat online, fără să se constate nereguli.

Pe 24 şi 25 noiembrie, au fost verificate în total 758 de vehicule. Dintre acestea, 744 de vehicule au fost verificate privind cabotajul, 183 în ceea ce privește pauza săptămânală în cabină și 48 pentru conformitatea tehnică. Dintre acestea, 24 de vehicule au încălcat reglementările de cabotaj (3,2%) şi 9 prezentau defecţiuni tehnice. Pe de altă parte, nu s-au constatat încălcări ale perioadei obișnuite de odihnă în vehicul.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut