Oficiul Federal pentru Transportul Bunurilor – BAG (Bundesamt für Güterverkehr) – care este cunoscut, printre altele, pentru controlul camioanelor și supravegherea taxelor rutiere din Germania, va fi istorie în trei săptămâni. De la 1 ianuarie 2023, acest serviciu este înlocuit de Biroul Federal de Logistică şi Mobilitate, BALM (Bundesamt für Logistik und Mobilität), însă schimbarea va fi doar de nume.

Trecerea de la BAG la BALM va însemna, printre altele, înlocuirea marcajelor de pe mașinile de poliție, sau va provoca lucrări administrative suplimentare. De aici va reieşi, potrivit Eurotransport, un cost total estimat de 389.000 de euro – echivalentul sancțiunilor aplicate de BAG în circa două luni de inspecții la scară largă. De exemplu, în iunie, în acțiunile mari BAG colectat din amenzi 157.000. euro, iar în iulie încă 143.000 de euro, adică peste 300.000 de euro în două luni.

BALM va prelua însă totul de la BAG, diferenţa fiind doar de nume, considerându-se că instituţia nu se ocupă numai cu aspecte legate de transportul de mărfuri, ci în ultimii ani i s-au adăugat multe alte responsabilități, cum ar fi coordonarea subvențiilor pentru mijloacele de transport ecologice. Prin urmare, guvernul german a decis să schimbe denumirea cu una mult mai amplă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut