Armatorul danez AP Moller-Maersk a încheiat un acord pentru achiziția companiei 3PL din Hong Kong, LF Logistics, pentru 3,6 miliarde de dolari. Prin această operațiune, Maersk face un pas important în strategia de a deveni integrator global și end-to-end al logisticii containerelor.

O adevărată bătălie se profilează între uriașii mărilor: achiziţia LF Logistics de către armatorul danez AP Moller-Maersk vine după achiziția companiei americane 3PL Ingram Micro CLS de către CMA CGM și viitoarea preluare a activelor Bolloré Africa Logistics de către MSC.

LF Logistics are 10.000 de angajați și 223 de depozite și centre de distribuție cu o suprafață totală de 2,7 milioane m2 în 14 țări din regiunea Asia-Pacific (China, India, Vietnam, Australia, Japonia, Coreea de Sud, Cambodgia, Thailanda, Indonezia, Malaezia, Singapore etc.).

De la înfiinţarea din 1999, LF Logistics a fost deținută în proporție de 78,3% de grupul chinez Li&Fung (21,7% – fondul singaporean Temasek Holdings).

În 2020, operând atât B2C, cât și B2B, compania realizează o cifră de afaceri de 1,3 miliarde USD, compusă din activitatea de logistică contractuală în valoare de 850 milioane USD și activitatea de expeditor în valoare de 450 milioane USD. „Această achiziție reprezintă un pas important în strategia noastră de a deveni un integrator global și end-to-end al logisticii containerelor”, explică Soren Skou, CEO al Maersk.

Dacă va integra cele 223 de depozite ale LF Logistics, armatorul danez va avea 549 de active imobiliare în lume cu o suprafață totală de 9,5 milioane m2.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare