Pentru momentul în care Austria va impune din nou dozarea camioanelor prin Tirol – pe 4 octombrie și din 10 până în 13 octombrie, Bavaria a anunțat interdicții de conducere pentru traficul alternativ de camioane în Valea Inn.

Ministrul Transporturilor din Bavaria, Christian Bernreiter (CSU), a prezentat o evaluare a interzicerii ieșirii traficului de mărfuri grele de tranzit de pe autostrăzile A 8 și A 93 pentru a evita blocajele cauzate de manipularea blocurilor la frontiera cu Austria. Această interdicție a fost introdusă ca o „măsură de urgență” pentru a ușura presiunea pe oamenii din Valea Inn care suferă de ani de zile din cauza traficului de camioane.

Pe 25 iulie, ieşirea a fost interzisă pentru prima dată. „Nu mai puteam accepta condițiile din Valea Inn”, a spus Bernreiter. Închiderea drumurilor secundare pentru traficul de mărfuri grele de tranzit în zilele de manipulare a blocurilor „ar trebui să ofere, după cum s-a şi dovedit, o ușurare pentru locuitori în perioada anunțată din 4 octombrie și din 10 până în 13 octombrie”, a anunțat ministrul transporturilor.

Potrivit ministerului, măsura „a funcționat foarte bine” în timpul gestionării blocurilor din 25 iulie 2022. Prin urmare, închiderile vor fi continuate în zilele cu procesare în bloc la granița germano-austriacă. Pentru traficul de mărfuri grele de tranzit, asta înseamnă că „trebuie să rămână pe autostradă”. Închiderile vor fi, de asemenea, puse la dispoziția furnizorilor de servicii de navigație și trimise la radio de către centrul de raportare a traficului. „Poliția bavareză este responsabilă pentru aplicarea interdicției de conducere și a măsurilor de control și trafic asociate”, a adăugat ministrul bavarez de interne, Joachim Herrmann (CSU). El a făcut apel la toți șoferii de camion să respecte cu strictețe interdicțiile de ieșire. „Poliția din sudul Bavariei Superioare va monitoriza în mod constant respectarea interdicţiei. În cazul încălcărilor, camionul trebuie să se întoarcă și există riscul de amenzi.”

De la sfârșitul lunii iulie 2022, indicatoarele de-a lungul celor două autostrăzi le spun șoferilor de camion că vehiculele de peste 7,5 t nu mai au voie să treacă pe drumurile secundare și astfel să evite blocajul de pe autostradă. Poliţia de circulație blochează drumurile relevante pentru traficul transfrontalier de camioane din zonele Miesbach, Rosenheim, Traunstein și Berchtesgadener Land, începând de la nodurile de autostrăzi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare