Guvernul din Belarus a anunțat că va interzice unele importuri de alimente din țările occidentale începând de anul viitor, pentru a riposta la sancțiunile care au fost impuse ţării. Interdicția va deveni activă la 1 ianuarie 2022 și va dura șase luni. Pe lângă fructe și legume, va acoperi și carnea de vită, porc și lactate din UE, SUA, Canada, Regatul Unit, Norvegia, Albania, Islanda, Macedonia de Nord și Muntenegru, potrivit guvernului din Belarus.

Belarus a importat produse alimentare în valoare de 530 de milioane de dolari în primele zece luni din 2021, după cum a declarat guvernul de la Minsk. Deocamdată, autoritatea nu a specificat ce parte din aceste importuri va fi interzisă, dar a spus că ar putea extinde lista importurilor de alimente interzise în cazul unor sancțiuni suplimentare ale Occidentului. Bunurile de mai sus pot fi însă importate în Belarus de către persoane fizice pentru consumul personal, precum și de către producători pentru procesare.

Statele Unite și aliații săi occidentali, inclusiv UE, au impus săptămâna trecută sancțiuni împotriva a zeci de persoane și entități din Belarus, pentru a intensifica acțiunile punitive împotriva președintelui Alexander Lukașenko și a guvernului său.

Uniunea Europeană a acuzat Belarus că a transportat cu avionul mii de migranți din Orientul Mijlociu și i-a împins să treacă în bloc, ca represalii pentru sancțiunile UE. Belarus a negat însă acuzațiile.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare