Belgia întăreşte lupta împotriva dumpingului social al șoferilor de vehicule comerciale, un fenomen care, potrivit statisticilor locale, este foarte răspândit. De altfel, rapoartele Inspectoratului belgian al Muncii arată că, în 2021, au fost constatate încălcări la o treime din verificările efectuate în transportul rutier. Ca urmare, Parlamentul belgian a aprobat un proiect de lege care înăsprește sancțiunile legate de dumpingul social, incluzând aici şi coresponsabilizarea clienţilor.

Noile măsuri vor fi implementate ca urmare a aprobării pe 15 iunie 2022, de către Parlament, a unui proiect de lege prezentat de ministrul Economiei, Pierre-Yves Dermann.

Legea urmărește îndeaproape noua directivă a UE privind detașarea transnațională și stabilește unele reguli în special pentru utilizarea personalului pe termen scurt. Printre cele mai importante prevederi se numără coresponsabilitatea clienților în cazul încălcărilor de detașare și coordonarea controalelor cu alte state. De asemenea, textul dublează sancțiunile administrative actuale, aducându-le de la un minim de 600 de euro la un maxim de 6.000 de euro, iar în cazurile cele mai grave la o detenție cuprinsă între șase luni şi trei ani.

Belgia este o destinație frecventată de mulți transportatori străini prin prisma celor două porturi importante, Anvers și Zeebrugge, care au fuzionat recent într-o singură administrație.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare