Potrivit L’Echo, înțelegerea pe cale amiabilă dintre Roland Jost și Parchetul Federal a fost aprobată. Fostul CEO al celui de-al doilea mare transportator din Belgia trebuie să plătească personal o amendă de 200.000 de euro, dar dacă situaţia se va repeta, consecințele vor fi mult mai grave.

La 16 octombrie 2022, Tribunalul de Primă Instanță din Liège a refuzat o înțelegere între Roland Jost și Parchetul Federal, stabilind şi pedepsele: 18 luni închisoare cu suspendare pentru Roland jost (jumătate din pedeapsa prevăzută în primul acord de recunoaștere a vinovăției) și o amendă de 4,8 milioane de euro cu suspendare, din care 200.000 de euro sumă fixă. În acest context, Roland Jost a renunțat la funcția de CEO al propriului grup de transport în septembrie 2022.

Acum, cea de-a doua înțelegere a fost acceptată de Parchetul Federal în contextul dosarului de fraudă socială deschis în 2017. Grupul Jost a acceptat și o înțelegere în care a plătit o amendă de 30 de milioane de euro. Acțiunea Parchetului Federal în acest caz este așadar închisă.

Întrebat, Jost Group a spus că nu are niciun comentariu în această etapă cu privire la ultimele evoluții, declară Transportmedia.be.

Ancheta declanșată de Parchetul Federal împotriva Jost Group și Roland Jost a vizat, printre altele, angajarea ilegală a șoferilor străini prin filialele slovace și românești ale grupului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut