Potrivit specialistului în recrutare, VDAB, între cele 241 de categorii profesionale în care locurile vacante sunt foarte greu de ocupat în Belgia, sunt puternic reprezentate și sectoarele de transport și logistică.

Logistica belgiană caută în principal expeditori, brokeri vamali, dispeceri și planificatori. De asemenea, e lipsă mare de operatori de stivuitoare în depozite. Apoi, în sectorul transporturilor, continuă căutarea șoferilor din toate categoriile, de la distribuție la transport excepțional.

Potrivit VDAB, cauza blocajului nu este întotdeauna (exclusiv) din cauza lipsei de candidați. Adesea, o combinație de diferiți factori stă la baza problemei. Cererea de competențe, cum ar fi cunoștințele comerciale şi tehnice și abilitățile lingvistice, uneori, face dificilă găsirea de angajați potriviți. În plus, condițiile de muncă specifice, cum ar fi munca fizică grea, munca la sfârșit de săptămână și seara, contractele cu fracțiune de normă sau remunerarea, constituie adesea un obstacol. În plus, potrivit Transportmedia.be, şi decalajul dintre așteptările candidaților și angajatorilor este uneori mare, ceea ce face dificilă ocuparea posturilor vacante.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut