Sectorul de transport şi logistică din Belgia are cel mai mare procent de non-belgieni: fiecare al patrulea angajat nu are naționalitate belgiană. Acesta este rezultatul unui studiu al grupului de resurse umane Acerta, care a cuprins 345.000 de angajați de la 28.500 de angajatori, inclusiv 17.500 de angajați de la 1.200 de angajatori din sectorul transportului și logisticii.

În toate sectoarele, ponderea angajaților non-belgieni este de 15%. „Proporția angajaților străini în transport şi logistică aproape s-a dublat în ultimii opt ani”, spune Leen Smeets, expert în resurse umane la Acerta Consult, citat de Transportmedia.be. „Transportul și logistica, prin definiție, depășesc granițele naționale. Obstacole precum limba și diploma specifică, ce apar în destul de multe sectoare, joacă un rol mult mai puțin important aici. De asemenea, deficitul de forță de muncă obligă companiile să privească dincolo de propriile granițe naționale, iar sectorul este obișnuit să lucreze cu documente internaționale. Aici, un permis de conducere cântărește mai mult decât o diplomă de la un anumit curs.”

Majoritatea străinilor care lucrează în transport și logistică în Belgia – în ordinea ponderii – provin din: Bulgaria, Maroc, România, Franța și Turcia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare