Autoritățile flamande, la propunerea ministrului Mobilității, Lydia Peters, intenționează să extindă de la jumătatea lui 2024 cu încă 500 km lista drumurilor pe care vehiculele comerciale vor fi taxate, relatează Transportmedia.be. Confederația pentru Transport și Logistică din Belgia (TLB) se opune categoric acestei idei.

Benny Smets, preşedintele TLB aminteşte că rețeaua de drumuri cu taxă a fost deja extinsă cu 686 km de la 1 ianuarie 2024. „Într-o perioadă atât de scurtă, este imposibil de verificat dacă măsura corespunde așteptărilor, în special în ceea ce privește transferul modal, și dacă atinge obiectivele de îmbunătățire a siguranței rutiere și contracararea traficului de tranzit. Lipsa unei evaluări adecvate și justificarea slabă susțin convingerea noastră că fazele de expansiune nu sunt altceva decât majorări pure de taxe, menite să atragă resurse financiare suplimentare pentru guvern. Sectorul transporturilor a suferit deja mai mult decât suficient de pe urma acestor taxe intempestive, care afectează în principal transportatorii belgieni. Este logic că ei folosesc rețeaua de drumuri locale mult mai des decât omologii lor străini.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut