Viapass a publicat bilanţul încasărilor din taxele de drumuri în Belgia în 2021. Sumele strânse la bugetul celor trei regiuni (Flandra, Valonia şi Bruxelles) sunt în creștere cu 10,6%, dar veniturile din regiunea Bruxelles sunt încă sub cele din 2019, arată transportmedia.be.

Pentru Belgia în ansamblu, taxa de drum a generat venituri de 814,1 milioane de euro în 2021, ceea ce reprezintă o creștere de 10,6%. Această majorare este net mai mare decât indexările aplicate de fiecare regiune, ceea ce indică faptul că traficul a crescut semnificativ după primăvara lui 2020, care a fost marcată de primul blocaj cauzat de coronavirus. Această evoluţie diferă însă în cele trei regiuni: +11,5% în Flandra, +9% în Valonia și -2% la Bruxelles. Cifrele din regiunea Bruxelles sugerează că taxa a dus, direct sau indirect, la un nou comportament al companiilor, deoarece în ciuda indexărilor succesive, veniturile din taxă au scăzut din 2018 de la 10,3 milioane de euro, la 9,9 milioane de euro, după ce a atins un minim istoric în 2020, cu 9,5 milioane de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare