MAN va deschide centre de reparare a bateriilor în toată Europa. Primele două sunt deja operaționale în Germania și Spania, dar altele vor urma în 2024 și 2025, în special în Belgia, potrivit Transportmedia.be.

MAN vrea să gestioneze bateriile vehiculelor sale electrice conform principiilor economiei circulare. Producătorul german produce bateriile la Nürnberg, dar dorește și să mențină controlul asupra întregului ciclu de viață al acestora. „Repararea bateriei este o necesitate pentru MAN pentru a asigura eficiența economică și disponibilitatea operațională a vehiculelor electrice ale clienților. Acest lucru va prelungi și durata de viață a bateriei”, explică Christopher Kunstmann, Senior VP Customer Service Management la MAN Truck & Bus.

Un astfel de centru de reparații trebuie să îndeplinească o serie de cerințe specifice: de exemplu, lucrul cu unelte de înaltă tensiune necesită echipament special de protecție pentru electricieni. Clădirea trebuie să îndeplinească şi anumite cerinţe în materie de control acces, protecţie împotriva incendiilor, aer condiţionat şi ventilaţie.

Pe termen lung, MAN dorește să recondiționeze bateriile pentru a putea fi folosite pe un alt vehicul sau în alte scopuri. Reciclarea finală face parte, de asemenea, din conceptul Battery Closed Loop, pentru a recupera materiile prime care pot fi reutilizate în celulele de baterie noi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut