În parcarea belgiană Jabbeke, situată pe ruta E40 spre Calais, va fi testată o soluţie inovatoare sub forma unui scanner care recunoaște dispozitivele electronice în exces.

După cum relatează 40ton.net, compania de carburanți TotalEnergies a decis să reconstruiască complet parcarea belgiană Jabbeke, de la infrastructura de realimentare şi facilitățile de catering, până la locurile de parcare. Aceasta este o parcare păzită cu plată, conformă cu certificatul gold de securitate UE (nivelul 3 din 4 posibile), cu gard, bariere, camere și supraveghere de către o firmă de pază. În plus, aici au fost instalate echipamente Mac Address Scanner, adică anumite catarge speciale care, pe baza semnalelor emise, sunt capabile să determine numărul de dispozitive electronice prezente la bordul unui camion.

De exemplu, când un camion intră în parcare trimițând semnale de la patru dispozitive, sistemul va considera de obicei normal. Cu toate acestea, dacă există mai multe telefoane active, scannerul le va trata ca prezență potențială a imigranților în remorcă. Șoferul va primi un avertisment în aplicație, sugerându-i să verifice vehiculul sau să cheme poliția.

Scannerele vor examina camioanele atât la intrarea în parcare, cât și la ieșire. Sistemul va şti că vehiculul a intrat cu patru dispozitive electronice, iar la ieşire va trebui să aibă tot atâtea.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut