Deşi majorarea taxei pe kilometru pentru camioane, în Valonia, a fost aplicată de la 1 iulie 2023, publicarea în Monitorul Oficial Belgian s-a făcut abia pe 12 septembrie 2023. În această perioadă, taxarea majorată a fost ilegală, consideră UPTR.

După cum relatează Transportmedia.be, decizia Consiliul de Administrație al Sofico din 27 ianuarie 2023,de majorare a tarifelor, a fost aprobată de ministrul valon al mobilității și infrastructurii, Philippe Henry abia pe 15 iunie 2023, fiind publicată apoi în Monitorul Oficial Belgian abia pe 12 septembrie 2023. Şi, pentru că orice regulament intră în vigoare abia la 10 zile după publicare, rezultă că „nu a existat niciun temei legal pentru creșterea taxei de la 1 iulie”, spune Michael Reul, director UPTR.

El estimează suma încasată în mod greșit la peste 8 milioane de euro: „UPTR îi cere ministrului Philippe Henry să suporte consecințele funcționării proaste a serviciilor de care răspunde politic, dar în loc să-și ceară demisia, să impună Sofico rambursarea – automată – a tuturor sumelor încasate ilegal, plus dobânda legală la rata aplicabilă de 12%/an.”

UPTR a întocmit şi o scrisoare standard de solicitare de rambursare pentru membrii săi, care poate fi trimisă către Sofico.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut