Potrivit Barometrului Ocupării Forței de Muncă ManpowerGroup, perspectivele nete de ocupare a forței de muncă în Belgia şi Luxemburg sunt cu 5% mai bune decât în trimestrul precedent și cu 15% mai bune decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Barometrul indică faptul că 46% dintre angajatorii chestionați din acest sector plănuiesc să-și mărească forța de muncă până la sfârșitul lunii decembrie 2023, față de 11% care intenționează să-și reducă forța de muncă. Aceasta înseamnă o diferență de 35%, care este cu 4 puncte peste media națională. Angajatorii din toate cele 9 sectoare chestionate se așteaptă să își extindă forța de muncă până la sfârșitul anului, scrie Transportmedia.be. „Această revenire vine după o încetinire a angajărilor în prima jumătate a anului, care s-a datorat în principal creșterii costurilor cu forța de muncă. Această tendință pozitivă poate fi explicată și printr-o amânare a intențiilor de recrutare pentru posturile vacante care rămân deschise din cauza deficitului de talent și a dificultăților în găsirea profilurilor logistice potrivite”, declară Sébastien Delfosse, Managing Director al ManpowerGroup BeLux.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare