Comisia Europeană (CE) intenționează să introducă monitorizarea obligatorie a presiunii în anvelope, inclusiv pe remorci, iar aceste cerinţe mai aspre pot aduce mari beneficii transportatorilor, spun experţii, citaţi de Verkehrs Rundschau.

Presiunea în anvelope joacă un rol cheie în consumul de combustibil, eficiența mediului și siguranța remorcii. Acesta este motivul pentru care CE încearcă să înăsprească cerințele prin implementarea UN ECE R 141, care impune utilizarea sistemelor de monitorizare a presiunii în anvelope pentru camioane din iulie 2022 și pentru remorci din iulie 2024. Deşi la prima vedere pare o povară financiară suplimentară pentru industria transporturilor, pentru managerul de produs BPW, Karen Freudenberg, reprezintă și o mișcare solidă din punct de vedere comercial.

Un sistem de control al presiunii în anvelope, cum ar fi AirSave de la BPW, compensează o schimbare de 5% a presiunii în decurs de 10 minute, permițând șoferului să conducă în siguranță la service dacă o anvelopă este deteriorată. Folosind exemplul unui vehicul cu trei osii cu un kilometraj anual de 120.000 km și o abatere de presiune de 10%, AirSave economisește peste 700 de euro doar prin reducerea consumului de combustibil (cu aproximativ 250 de litri) și prin creșterea duratei de viață a anvelopei. Aceste beneficii nu iau în considerare timpul suplimentar și siguranța. „Oricine este familiarizat cu realitățile transportului de zi cu zi știe că avertismentele din bord sunt uneori ignorate pentru a respecta termenele limită”, spune Karen Freudenberg, precizând că uneori detaliile invizibile la prima vedere determină dacă un camion va câștiga câteva mii de euro mai mult sau mai puțin pe an. O astfel de parte este sistemul dintre butucul roții și anvelopă, care indică dacă vehiculul rulează cu anvelopele la presiune optimă în orice moment.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut