Potrivit unui studiu realizat de Oxford Economics, contribuția producătorilor de bere la economia Rusiei în 2019 s-a ridicat la 16,7 miliarde de dolari, echivalent a 1% din PIB-ul total național.

Oxford Economics a evaluat impactul economic global al industriei berii asupra economiilor a 70 de țări care au produs 89% din PIB-ul global, piața muncii și volumul total între 2015 și 2019. „Acest studiu demonstrează amploarea impactului industriei berii asupra creșterii economice globale, a creării de locuri de muncă, a veniturilor fiscale guvernamentale și a dezvoltării industriilor conexe, de la câmpurile de orz, la baruri și restaurante. Industria berii este motorul economiei globale și de aceasta depinde succesul redresării”, a declarat Justin Kissinger, Președinte și CEO al World Brewing Alliance.

Contribuțiile fiscale aduse de producătorii de bere la bugetul rus în 2019 s-au ridicat la 10,3 miliarde de dolari și au creat 801.000 de locuri de muncă, inclusiv 414.000 de locuri de muncă în domenii legate de industrie. Studiul afirmă că această cifră reprezintă 1,1% din întreaga piață a muncii din țară.

În 2019, industria berii a generat 555 de miliarde de dolari în PIB-ul global, a contribuit cu 262 de miliarde de dolari în impozite în 70 de țări și a susținut aproape 23,1 milioane de locuri de muncă (1 din 101 locuri de muncă din întreaga lume). „Studiul confirmă faptul că industria berii joacă un rol critic în economia rusă. Relațiile constructive și de parteneriat dintre industrie și autoritățile de reglementare vor îmbunătăți semnificativ performanța industriei, ceea ce va afecta pozitiv situația economică din Rusia. Un pas important va fi dezvoltarea unei strategii la nivel de stat, în special pentru sprijinirea și dezvoltarea industriei berii”, a declarat Andrei Gubka, Președintele Consiliului de Administrație al Asociației Berarilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare