În ciuda reducerii cu 15% a vânzărilor, grupul elvețian de transport Bertschi a raportat mai multe proiecte de succes în 2023, între care şi deschiderea noului său centru logistic pentru industria chimică, ce are o capacitate de depozitare de 25.000 t, în Zhangjiagang, China.

Scăderile de volum care au început cu un an mai devreme au continuat în 2023. Industria chimică, principalul sector de clienți al Grupului Bertschi, continuă să sufere de pe urma prețurilor mari la gaz/electricitate și a vânzărilor în general slabe în Europa. Acest lucru a dus la scăderi semnificative ale volumelor de transport europene. În afacerile de transport în străinătate, creșterea bruscă a prețurilor de transport în timpul pandemiei s-a normalizat. Cu lanțurile de aprovizionare care au funcţionat fără probleme în 2023, au devenit evidente unele supracapacitări. Acești factori pun presiune asupra marjelor, accentuate de un franc elvețian mai puternic. Ca urmare, vânzările au scăzut semnificativ cu 15%, până la 960 milioane CHF. “După un an 2022 record, ne-am confruntat anul trecut cu un mediu economic mai provocator. Cu toate acestea, suntem mulțumiți că am reușit să obținem un rezultat pozitiv de afaceri în ciuda acestor vânturi contrare economice”, spune Hans-Jörg Bertschi, președinte executiv al Bertschi Group.

În altă parte din Asia, grupul plănuiește o asociere cu o companie japoneză de logistică chimică, extinzându-și în continuare rețeaua în acest sector.

De asemenea, Bertschi a investit peste 90 de milioane CHF în proiecte de sustenabilitate în Europa. Aceasta include lansarea primelor lanțuri de aprovizionare aproape fără CO2, cu first și last mile optime. Utilizarea uleiului vegetal hidrogenat (HVO) drept combustibil pentru operațiunile rutiere reduce și mai mult emisiile cu 90% în comparație cu transportul rutier convențional.

FOTO: Bertschi.com

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut