Asociaţiile germane de transport şi logistică Verdi și BGL semnează o cartă comună pentru ca şoferii să fie trataţi mai bine la rampe. „Carta pentru îmbunătățirea tratamentului șoferilor la rampă“ lansată de IRU este semnată şi de Asociația Europeană a Lucrătorilor în Transporturi (ETF).

Carta este menită să contribuie la îmbunătățirea tratamentului șoferilor de camioane la punctele de încărcare și descărcare. Expeditorii se angajează, printre altele, să le ofere șoferilor de camioane acces la facilități sanitare adecvate și să furnizeze personal instruit de încărcare și descărcare. Printre altele, șoferii se angajează să anunțe sosirile târzii sau cele prea devreme și să informeze personalul de la rampă în timp util cu privire la orele de conducere / de lucru rămase sau orice pauză necesară.

Pentru a atrage atenția asupra rampelor unde se lucrează exemplar şi chiar a le premia, BGL, împreună cu alte asociații din comerț, industrie și logistică, planifică posibilitatea evaluării online a punctelor de încărcare și descărcare chiar de către șoferii de camioane.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare