Oficiul Federal de Transport de Marfă (FOPH) din Germania a publicat bilanțul controalelor din luna august, când, în diferite zile, a fost verificată perioada de repaus săptămânal, dar şi respectarea reglementărilor privind cabotajul și starea tehnică a camioanelor. Au fost verificate peste 1.500 de vehicule şi s-au aplicat amenzi în valoare totală de 121.852 de euro.

În 10/11 și 25/26 august 2021, FOPH a efectuat din nou controale prioritare la nivel național. Astfel, perioada de repaus săptămânal și respectarea reglementărilor privind cabotajul au fost verificate în 23, respectiv 25 de puncte, cu 127 şi respectiv 107 agenţi. În plus, pe 16 august 2021, FOPH a efectuat verificări prioritare la nivel național în 22 de puncte de control pentru a monitoriza perioada de repaus săptămânal regulat și pentru a se asigura de respectarea reglementărilor privind cabotajul. La verificări au participat 82 de inspectori din cadrul Serviciului de control rutier, precum și experți tehnici pentru efectuarea inspecțiilor tehnice în trafic.

În 10/11 august, din 717 vehicule oprite, 699 au fost verificate pentru respectarea reglementărilor de cabotaj, 146 pentru respectarea perioadei de repaus săptămânal și 35 pentru defecte tehnice. A fost constatată o încălcare legată de odihna săptămânală în vehicul, 32 de încălcări privind regimul de cabotaj şi cinci privind starea tehnică.

Pe 16 august au fost verificate în total 260 de autovehicule. Dintre acestea, 242 au fost verificate pentru cabotaj și 12 pentru conformitatea tehnică. S-au constatat 33 de încălcări referitoare la repausul săptămânal și șase privind cabotajul. De asemenea, s-a raportat o neconformitate tehnică.

În 25/26 august, au fost verificate 591 de autovehicule. Din cele 554 controlate pentru cabotaj, au fost raportate 23 de încălcări, la care se adaugă o nerespectare a perioadei regulate de odihnă. Apoi, din 30 de unităţi verificate tehnic, 8 au avut deficienţe.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare